Yaprak porselen olarak da bilinen Lamine diş kaplama günümüzde rağbet gören tedaviler arasında bulunmaktadır. estetik diş cerrahisine giren bu uygulama restorasyon uygulaması olarak bilinmektedir. İnce tabaka anlamında kullanılan lamine kaplama olacak tedavidir. Ülkemizde lamine diş olarak bu uygulama bilinmektedir.

Diş Bozukluğunda Lamine Diş Uygulaması

Genelde dişlerde yer alan estetik sıkıntılar bu uygulamaya ihtiyaç duymamıza neden olmaktadır. dişlerin sarı hali ya da diş yapısında bulunan bozukluklar lamine diş uygulamasına ihtiyaç duyulduğunu göstermektedir. yüzeyi aşınan dişlerde, belli oranda kırılmış ya da hasar görmüş dişlerde de lamine diş tedavisi uygulanmaktadır. İşlemin uygulanmasında ilk olarak dişlerin kontrolü yer almaktadır.

Kontrolü yapılan dişlerde sıkıntılar ortaya çıkarılır. Daha sonra tedavi için yapılacak olan işlem dişlerin ölçüsünü almak olacaktır. Sonraki aşamada ise tedavi için uygun renkte dişlerin üretilmesi yer alacaktır. En son aşamaya geldiğinde üretilen dişler ana dişe tutturulur. Bu son aşamada dişlerin estetik bir görüntü halinde oluşmasına çok daha önem verilmektedir. genelde kaplama tedavisi ön dişlerin restore edilmesi için kullanılmaktadır. alt çene ya da diğer diş yüzeyleri kullanımı için de hekim tarafından muayene edilmesi gerekmektedir. yapılan tedavi için hekim kontrolü şarttır.

Lamine Diş Kaplama Uygun Fiyatlar

Diş lekelerini gidermek için lamine diş kaplama tedavisi uygulanmaktadır. Diş beyazlatma tedavisi pek çok hastada diş renginden memnun olmadıkları için uygulanmaktadır.  Fakat bazı durumlarda hastalarda diş rengi diş beyazlatma yöntemi ile değişmemektedir. Böyle durumlarda ise yapıla kaplama ile dişler normal rengine dönmektedir. Hasarlı ya da zedelenmiş dişler için de bu uygulama yapılmaktadır. Dişin yüzeyinde ya da belli bir bölümünde meydana gelen hasarlar için uygulama yapılmaktadır.

Ön diş bozukluklarında da yine lamine diş kaplama uygulaması yapılmaktadır. Ön dişler arasında iri ya da ufak görüntüler bu uygulama ile giderilmektedir. Kısa diş tedavilerinde ya da farklı sıkıntılarda bu uygulama kullanılır. Uygulama fiyatı kişiden kişiye ve dişte meydana gelen sıkıntıya göre değişiklik göstermektedir. bu bakımdan yapılacak olan lamine diş tedavisi için fiyatlar değişir.