Kemik Yetersizliklerinde İmplant Tedavisi

İmplantların uygulanacağı bölgelerin incelenmesi, detaylı klinik muayene yapılması gerekmektedir. Klinik muayenede ağız-diş sağlığı, diş eti sağlığı değerlendirilmeli bir problem varsa implant tedavisi öncesi yapılması gereken tedaviler uygulanmalıdır. Kemiğin yüksekliğinin,kalınlığının ve kalitesinin değerlendirilmesi için radyografik  muayene yapılmalıdır. Kemik yoğunluğu az ve sınırda olan hastalarda hata payı olmaması için dental tomografi alınır, tomografi sonucuna göre tedaviniz planlanır.

Sadece panoramik röntgen çektirmem yeterli midir?

Panoramik röntgenler iki boyutlu bilgi verir. Kemik yoğunluğu az veya sınırda olan hastalar için ölçüm açısından net sonuçlar veremeyeceği için implant tedavisinin planlanmasında üç boyutlu dental tomografiler istenmektedir. Tomografilerle normal röntgen filmlerinde görülmeyen kemik ve yumuşak doku detayları görülebilmekt detaylı bilgi vermektedir.

Vücudumda kemik erimesi varsa implant yaptırabilir miyim?

Vücutta gerçekleşen kemik erimesiyle ağızda gerçekleşen kemik erimesi birbirinden tamamen farklıdır.. Vücutta cok fazla kemik erimesi olan kişilerde, ağızda kemik erimesi olmayabilir yada tam tersi olabilir. Bu sebeple mutlaka diş hekimi tarafından implant tedavisi için uygunluğunuz kontrol edilmeli muayene yapılmalıdır.

Üst çenede kemik miktarı az  ise nasıl kemik yapılabilir?

Üst çenede aşırı kemik erimesi olabilir veya sinüs adı verilen üst çenede yer alan boşluklar aşağıya sarkmış olabilir. Bu durumda kemik miktarını arttırmak için öncelikle sinüs lifting (sinüs yükseltme) denilen işlem uygulanıp aynı anda kemik tozu greft uygulaması yapılıp kemik miktarı ve hacmi arttırabilir. İmplant tedavisi öncesi kemik miktarınızın artması ve kaynaşması için kemik tozu greft uygulaması sonrası  3-5 ay süre beklemeniz gerekebilir.İmplant başarıyla uygulanabilir.

Alt çenede kemik miktarı az ise nasıl kemik yapılabilir?

Alt çenede aşırı kemik erimesi olabilir En sık rastlanan kemik erimesikaynaklı problem alt çeneden geçen siniri yaklaşılmasıdır. Kemik miktarı yetersiz olan durumlarda kemik tozu kemik grefti uygulaması  ile kemik miktarı ve hacmi arttırılabilir. 3 aylık bir kemik oluşumu sonrası implant tedavisi başarılı bir şekilde uygulanabilir.

Kemik tozu uygulaması, kemik grefti ,kemik çoğaltma nedir?

Kemiğin implant tedavisi yapılabilmesi için kalınlaştırılması,yüksekliğinin artırılması işlemlerdir. Bu işlemler esnasında hastanın kendi kemiği kullanılabildiği gibi özel olarak üretilmiş kemik tozu kemik grefti de kullanılabilir.
İmplant tedavisi öncesi kemik miktarının artması ve kaynaşması için uygulanan kemik tozu greftleme işlemi sonrası 3-5 ay süre beklemeniz gerekir. Kemik oluşumu tamamlandıktan sonra implant başarıyla uygulanabilir.