Diş kaplamaları genellikle porselen kaplama şeklinde yapılır. Metal destekli ve metal desteksiz olmak üzere ikiye ayrılır. Estetik gerektiren gülüşler için zirkonyum kaplama daha sağlıklı olacaktır. Bu estetik ihtiyaçlar diş hekimleri tarafından zirkonyum diş uygulanarak tedaviler de daha iyi bir şekilde uygulanır.

Diş yapımında kullanılan ve beyaz renkli olan zirkonyum saf mineral olan zirkonya seramiği haline getirip kullanılır ve özel fırınlarda işlenir. Zirkonyum diş kaplama metal desteksiz olup daha doğal bir görünüm oluşturur.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Zirkonyum diş tedavisi uygulanmadan önce hastaya lokal anestezi uygulanır. Hasta bu durumda herhangi bir ağrı ve acı hissetmemiş olur. Tedavi oldukça kısa süreceği için birkaç gün dikkat etmeniz de fayda var. Daha sonra hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Tedavi süreci 1 hafta içinde tamamlanmış olur.

Zirkonyum kaplama yapıldıktan sonra aşırı sıcak ve soğuk yemekler de yememeniz gerekir. İçeçek tüketimin de dikkatli olmanız gerekir. Yapışkan ve sert gıdalardan da uzak durmanız gerekir. Diş hekimi tarafından verilen randevulara gününde gitmelisiniz.

Zirkonyum kaplama takıldıktan sonra bazı hastalar adaptasyon sorunu yaşayabilir. Ancak kısa sürede bu dişlere alışmış olursunuz.

Işık geçirgenliği olduğu için dişler diğer kaplama yapılan dişlere göre daha parlak ve beyaz dururlar. Yapıldıktan sonra antialerjik bir özellik gösterebilir. İçerisinde metal bulunduğu için metale alerjisi olan hastalar bu kaplamayı kullanmamaları önerilir.

Diğer kaplama türlerine göre daha hafif olan bu kaplama oldukça kolay bir alışma süreci oluşturur. Bir metal olan zirkonyum porselen olarak uygulandığı için diş kaplamasında rahatlıkla kullanılır. Oldukça sağlam bir görüntü oluşturur.

Tedavi süresinde herhangi bir iltihaplanma, kanama ve diş eti çekilmesi gibi sorunlarla karşılaşmazsınız. Korozyona karşı dayanıklı bir madde olan zirkonyum kaplanan dişler ile sağlam ve güvenilir bir diş elde eder.

Tedaviden sonra ağrı olursa doktorun size vermiş olduğu ilaçları kullanabilirsiniz. Ancak bu süreçte yemek tüketimlerinize dikkat etmeniz gerekir. Ağzınızı zorlayacak herhangi bir şey yapmamanız gerekir. Süreç geçtikten sonra ise istediğiniz yemeyi tüketebilirsiniz.