Diş konusunda her geçen gün bir yenilik ile karşılaşıyoruz. 80 yıllarından bu yana implant tedavisi gören hastalar bugün sadece 1 günde dahi implant yaptırmaktadır. Artık yok olan dişler 1 günde dahi yerine hem de doğala en yakın haliyle gelmektedir.

Hızlı İmplant Teknolojisi

Hızlı implant olarak da adlandırılan bu uygulama yapılacak olan implantların hızlı şekilde çene kemiğine tutunmasına denir. Tedavi sonrasında malzeme bir gün gibi kısa bir sürede çene kemiğine tutunmaktadır. Özel olarak hazırlanmış yüzeyi ile malzeme insan vücudu ile harika bir uyum içerisinde bulunmaktadır. Bu bakımdan tedavi hızlı bir şekilde ilerlemektedir.

Teknoloji hayatımıza her geçen gün daha fazla hız kazandırmaktadır. Bu hız bazen vücut ile ilgili tedavilerde de ortay çıkmaktadır. Bu tedavilerden biri de hızlı implantlar olarak karşımıza çıkar. Eski dönemlerde yapılan tedavilerde dişler için çeneye monte edilen implantların haftalarca hatta aylarca kaynaması beklenmekteydi. Oysa günümüzde böyle bir olay ile karşılaşmak artık mümkün dahi değil. Yapılacak olan tedavi için saatler bile yeterli olabilir. Sadece bir gün içinde gerekli kaynama işlemi bitmektedir.

Diş Eti Ve Çene Kemiği Nasıl iyileşir?

Başarılı implant için birkaç aşamadan söz etmek gerekir. Bunlardan ilki yapılacak olan implantın başarılı şekilde kemiğe monte edilmesidir. Bu aşama başarı ile sonuçlandığında tedavinin bir aşaması ortadan kalkmaktadır. Sonraki aşama ise diş etinin ve çene kemiğinin sağlıklı bir şekilde iyileşmesi olarak karşımıza çıkar. Bu aşamada başarılı şekilde son bulduğunda ise bir sonraki aşama devreye girecektir. Bu son aşama ise implantın ağzın doğal yapısı olması halidir. Böylece tedavi başarılı şekilde son bulmuş olacaktır.

İmplant ile ilgili birtakım sıkıntılı durumlar da meydana gelebilir. Bunlardan bazıları kemik erimesi olacaktır. Başarılı şekilde gerçekleşen uygulama sonrasında bir aşamada kemik erimesi meydana gelebilir. Bu durum özellikle şeker hastalarında gözlemlenebilir. Yapısal olarak malzeme dayanıklılığı ise günümüzde yüksek seviyede bulunur. Özellikle içinde bulunan titanyum sayesinde dayanıklılık en üst seviyede yer almaktadır. Uzun yıllar doğal diş kullanımı bulunmaktadır.