Dişlerin arasındaki boşlukların oluşmasında birçok neden olduğu biliniyor. Çenenin geniş olması ve dişlerin normal boyutta olması arada sebep olabilir. Çene yapısının  geniş aynı zamanda dişlerin normalden daha küçük ve dar olması dişlerin ayrık olmasında etken rol oynar. Diş ayrıklığı Çene yapısı ile doğru orantılı olup aynı zamanda diş ameliyatı sonrasında da görülen bir durumdur. Diş yapısının bozukluğundan dolayı boşluk bulunan kişiler genellikle görüntü bozukluğu olduğu düşüncesiyle diş hekimlerini başvurarak tedavi olmayı talep ederler. Genellikle diş arasında bulunan boşluktan dolayı bireylerin bir kız mı konuşurken sorunlar yaşayabilmektedir. Konuşurken Dişin arasında bulunan boşluktan ses geldiği ve dilin boşluklar arasına girmesinden dolayı rahatsız edici gelebilir. Tedavi edilmesi durumunda dilin sürekli diş aralarına girmesi mesafenin genişlemesine Sebep olmakla birlikte diş bozukluğunu daha da bozabilir.

Tedavi Yöntemleri (Diastema)

Öncelikli olarak uzman diş doktorun muayenesi sonrası en uygun tedavi yöntemi seçilir. Ortodontik tedavi yöntemi ile Diş aralıkları kapatılması tercih edilebilir. Son yıllarda çok tercih edilen Porselen lamina dişlerin arasındaki aralıklar kapatılmaktadır. Teknolojinin hizmetlerinden biri olan Işıklı dolgular dişler arasında aralığı kapatmak için sıkça tercih edilen yöntemlerdendir. Tedavi sonrası diş aralığı boşlukların bir daha oluşmaması adına önlem alınmasını öneriyoruz. Doktorun uygun görmesi halinde aşırı Aralık olan diş yapılarında kombini tedavilerde tercih edilmektedir.

En sık tedavi yöntemi; Diş Telleri

Diş arasındaki bozuklukların giderilmesi için yıllardan beri en çok tercih edilen tedavi yöntemi diş telleridir. Özellikle Diş Çene yapısı şekil bozuklukları dişler arasındaki ayrılıkları en etkili şekilde tedavi eden yöntem olduğu biliniyor. Teknolojinin gelişmesi ile beraber diş telleri sanki dişte yokmuş hissi vererek daha çok tercih edilmesine sebep oldu.  Eskiden çalışan insanların çok fazla tercih etmediği diş telleri artık estetik açıdan rahatsız etmediği için ayrık diş tedavisinde popüler bir yöntem haline geldi. Yüzümüzde en çok dikkat çeken noktanın dişlerimiz olduğunu varsayarsak gülümsemek bizim için oldukça önemlidir. Özellikle yaş fark etmeksizin içtenlikle gülümsemenin en iyi yolun sağlıklı gülüşlerden ve ağız yapısından geçtiğini biliyoruz.