Diş hekimi tavsiyesi kişiden kişiye ya da bölümden bölüme değişmektedir. Kadıköy bölgesinde diş hekimliği yapan pek çok doktor bulunmaktadır. Bunları seçmek için bir takım konulara dikkat etmek gerekmektedir.

Doğru Diş Hekimi Nasıl Seçilir?

Çoğu insan doğru diş hekimi seçmek için akraba ya da arkadaşlarına danışmaktadır. Çünkü insanlar birbirlerinin tecrübesinden faydalanmaktadır. Memnuniyet memnuniyeti getirmektedir. Bir kişinin memnun olduğu doktor tavsiye üzerine dilden dile yayılmaktadır. Pek çok kişi de diş hekimi seçimi için internete başvuru yapmaktadır. Burada yer alan doktorların akademik geçmişlerine ve doktorlar ile ilgili yorumlara bakılmaktadır.

Diş hekimi seçimi için öncelikle eğitim dikkate alınmalıdır. Deneyim ve eğitim bir araya gelerek en önemli seçim şartını oluşturmaktadır. Sadece üniversite okumak değil aynı zamanda özel bir çalışma için yapılacak olan özel çalışmalar yapılmalıdır.  Hekim seçiminde ihtiyaçlarda belirleyici bir faktör olacaktır. Kişisel ihtiyaçlarınıza göre yapılacak olan seçimler her zaman en iyi sonucu verecektir. Estetik ihtiyaçlar en önemli seçenekler arasında bulunmaktadır.

  Diş Doktorları Çalışma Saatleri

Her işte olduğu gibi diş hekimlerinde de belirli bir çalışma saati bulunmaktadır. Diş hekimleri için çalışma saatleri değişiklik göstermektedir. Kimi hekimler özel klinikte istedikleri saate göre randevu ile çalışmaktadır. Bunun yanı sıra bazı doktorlar kliniklerde olsa da standart mesai saatleri ile hizmet vermektedir. Ağız ve diş sağlığı merkezlerinde ise devletin mesai saatleri ile hizmet verilmektedir. Kliniklerde ya da özel muayenehanelerde verilen hizmetler mesai saatine göre değişiklik göstermemektedir.

Mesai saatleri dışında doktor seçiminde işlem yapılan merkezin hijyeni de oldukça önemlidir. Hafta sonu ya da hafta içi ne zaman olursa olsun temiz bir ortamda hizmet almak herkesin hakkıdır.  Randevu ile çalışmak hem diş hekimi açısından hem de hasta açısından son derece önemlidir. Hasta ne zaman gideceğini bilerek merkeze gittiğinde strese girmemektedir. Aynı şekilde en yoğun zamanında hastalar hekime kötü sürprizler yapmamaktadır. Bu bakımdan randevu ile çalışan hekimler tercih edilmelidir. Elbette yapılacak olan randevuda bazen elde olmayan sebeplerden aksama da olabilir.