Teknolojik gelişmelerle yeni tedavilerin meydana geldiği bir alanda diş tedavileridir. İmplant ise bu tedavilerin en önemlileri arasında yer alır. Yapay diş kökünün çene kemiğine yerleştirilme işlemi ile uygulanır. İlk başta bu yöntem 1 diş ihtiyacında kullanılmaya başlanmıştır. Fakat günümüzde birden fazla diş ihtiyacında hatta tüm dişler için de uygulanmaktadır. İmplant tedavisinde bir önemli konuda diğer dişlerin bu tedaviyi etkileyip etkilemeyeceğidir. İki diş arasına uygulanacak implant diş için yan dişlerin durumu da değerlendirilir. Bu duruma göre iş yerleştirilmesi yapılır. İmplant diş yapılması dişin tamamen kaybedilmiş olması ya da kurtarılmayacak durumda olmasında söz konusudur.

Diş implant tedavisinde hastaya anestezi uygulaması yapılır. Bu yöntem işe diş yapılmasının ne kadar zaman alacağı kişiden kişiye değişmektedir. Kişinin çene kemiği ile kullanılan malzemenin uygun olması zamanı etkiler. Bu iki faktör birbiri ile uyum sağlar ise üst kısımdaki protez diş yapım işlemine hemen başlanabilir. Uyumun tam olarak belirgin olması için ise geçen süre yaklaşık 3 aydır. 3 ay beklemenin ardından kemik ile implantın uyumun ardından 2 seansta protez uygulaması yapılabilir. Genel toplamda bu işlem için yaklaşık 4 ay gibi bir süre verilebilir.

İmplant Tedavisi Uygulaması

İmplant tedavisi uygulaması bir cerrahi yöntemdir. Bu nedenle hastaya mutlaka anestezi uygulanır. Bit kişiye bir tane implant uygulanacak ise bu süre 10 dakika ile 30 dakika arasında değişebilir. İmplant sayısında ne kadar artış olur ise o kadar süre uzayacaktır. Genel toplamda bir yetişkin tam dişlerinin implant kaplama yapılması 4 ay kadar sürmektedir.

İmplant tedavisinde doğal dişlere en yakın görünümde dişler elde edilir. Özellikle tüm dişler söz konusu olduğunda doğal dişler kadar uzun ömürlü dişler elde edilir. Dişlerin uyumu ve kullanımı dişilerin sabrına ve çene kemik yapısına bağlıdır. Bu yapı eğer istenilen şekilde ise doktorun öngördüğü sürede normal dişler şeklinde devam edilebilir. Kayıp dişlerin yerine yeni diş eklenme durumları bilindiği gibi son derece maliyetli ve ciddi bir durumdur. Bu nedenle mutlaka uzman bir doktora başvurulmalıdır.